Ervaren verslaggever/redacteur

Solliciteer nu

Verslaggever/ redacteur

Ben jij een ervaren nieuwsjournalist met een lokaal netwerk en wil jij graag het nieuws bij de lokale omroep in jouw regio verslaan? Solliciteer op deze vacature en draag bij aan het versterken van de lokale journalistiek! 

(locatie: in jouw regio I 36 uur per week I start: 1 mei 2021)

Wie wij zijn

De lokale omroepen, de regionale omroepen en de NOS gaan zich een jaar lang samen inzetten om de nieuwsvoorziening in heel Nederland op lokaal niveau te versterken. Lokale journalistiek speelt een cruciale rol in het geven van betrouwbare en onafhankelijke informatie en het controleren van lokale democratie. Voor dit project zijn wij op zoek naar ruim 60 journalisten die in de regio aan de slag gaan.

Ben jij een ervaren verslaggever/redacteur geknipt voor de lokale journalistiek, lees dan verder:

Wat je gaat doen 

In deze rol ga je als verslaggever/redacteur aan de slag in de regio. Dat houdt in dat je samen met collega’s van de regionale en lokale omroepen het nieuws verzorgt van een gebied dat jij het liefst al goed kent of waar je een verbinding mee hebt. Als zelfstandig verslaggever/redacteur pitch je je ideeën voor nieuwsonderwerpen, doe je je research, produceert eigen verhalen om vervolgens op pad te gaan voor interviews en het maken van reportages (video én met verhalen voor online). 

Het nieuws maak je primair voor de lokale en regionale omroep waar je gestationeerd wordt, maar het kan mogelijk ook door de NOS gebruikt worden.

Wie je bent

Je bent een nieuwsgierige journalist die gelooft in het belang van lokale en regionale journalistiek en gedurende 1 jaar lokaal aan de slag gaat als verslaggever/redacteur. 

Je voelt je verbonden met de lokale cultuur, politieke thema’s en speerpunten in het gebied waarvoor je solliciteert. Je hebt daartoe een relevant netwerk of bent in staat deze op korte termijn op te bouwen en je bent bereid in de avonden of in het weekend te werken, nieuws is er immers 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Je hebt alles in huis om de nieuwsvoorziening op lokaal en regionaal niveau te versterken: een neus voor nieuws, je weet je vast te bijten in onderwerpen en deze te vertalen in (online) reportages. 


Jouw nieuwsverhalen over 
mensen, organisaties en de lokale overheid zijn origineel in opzet, verfrissend in taal en verrassend door de invalshoek die je kiest. Ze raken de maatschappelijke discussie en zijn altijd actueel, regionaal of landelijk. Je zoekt verdieping en geeft duiding waar dat nodig is. Je bent vertrouwd met camjo of mojo en je kunt multimediaal denken en werken.


Wat je brengt

 • Minimaal 3 jaar journalistieke ervaring als redacteur en verslaggever.
 • Ervaring met online journalistiek.
 • Een relevant netwerk in de regio waarvoor je solliciteert.
 • Geloof in het belang van lokale en regionale journalistiek.
 • Inzicht in en kennis van de werking van de lokale besluitvorming.
 • Ervaring met monteren in Adobe Première Pro is een pre.
 • Je weet anderen te overtuigen, levert output binnen de afgesproken termijn, kan goed omgaan met harde deadlines en blijft kalm in stressvolle werksituaties.

Het is voor deze functie van belang dat je in het bezit bent van een rijbewijs B (en voor het overgrote deel van de regio's dat je over eigen vervoer beschikt).

Wij vinden het belangrijk dat de redacties divers zijn samengesteld en dat nieuwe medewerkers oog hebben voor verschillende kanten van het nieuws. Draag jij, in welke vorm ook, bij aan deze diversiteit, dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Wat we bieden

 • Een gevarieerde baan als verslaggever/ redacteur waar eigen inbreng gewaardeerd wordt en de vrijheid om eigen invulling te geven aan nieuwsverslagen.
 • Salaris in schaal G op basis van een 36-urige werkweek (conform de cao voor Omroeppersoneel). Inschaling is op basis van opleiding en journalistieke werkervaring. Daarbovenop: 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering en een bijdrage van € 30,- netto in de ziektekostenverzekering.
 • (Leen)telefoon met statief, lamp en microfoon.
 • (Leen)laptop.
 • Een dienstverband voor één jaar bij de NOS.
 • Een uitgebreid cursus- en trainingsprogramma gefaciliteerd door NLPO en NOS, met o.a. lokale politieke verslaggeving, mojo-training, iNOS/Mediacloud, online storytelling en beeldgebruik, zoeken via social media.
 • Individuele coachingsessies door eind- en hoofdredacteuren.
 • Een werkplek bij de redactie van de lokale omroep. Gedurende de corona-pandemie zul je als verslaggever deels vanuit huis werken.

Enthousiast geworden?

Zie jij jezelf als redacteur/verslaggever werken bij een van de lokale omroepen in jouw regio? Solliciteer via onderstaande knop en upload je cv, motivatiebrief en eventueel een video. Geef ook je voorkeur voor een regio aan. Vertel ons in je brief waarom je als verslaggever/redacteur voor de lokale omroep wilt werken en hoe jij kunt bijdragen aan de versterking van de lokale journalistiek. 

De uiterste sollicitatiedatum is verlengd naar woensdag 3 maart 2021. 

Heb je nog vragen over deze vacature, stuur een e-mail naar: werkenbijdelokalejournalistiek@nos.nl

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf de tweede week van maart. Deze zijn online en worden gevoerd door de betreffende lokale en regionale omroepen.

Contracten starten vanaf 1 mei 2021. 

Alleen sollicitaties die via onderstaande solliciteerknop bij ons binnenkomen, nemen we in behandeling.